Nos réalisations

Zonnepanelen


5 goede redenen om zonnepanelen te installeren

Geen rekeningen meer, je produceert je eigen energieTot 2.520 euro installatiesteun. Dat is bijna 30% van de prijs van een gemiddelde installatie.Verkoop uw overtollige elektriciteitsproductie en profiteer van een inkomen op lange termijnEen meerwaarde van 20% op uw eigendom

Belgische zonnepanelenbonus: ontdek de steun

Een eigen fotovoltaïsche installatie is tegenwoordig een ideale oplossing om energie te besparen. Zonnepalenen zijn zuinig en milieuvriendelijk en stellen u in staat energie te produceren met behulp van zonlicht.In België zijn de gewesten verantwoordelijk voor energiezaken; zij bieden subsidies en hulp om uw factuur te verlagen als u besluit over te schakelen op fotovoltaïsche energie. Elk gewest heeft zijn eigen beleid: in Wallonië worden premies voor zonnepalenen toegekend via compensatie van het prosumententarief; in Brussel via de toekenning van groenestroomcertificaten; en in Vlaanderen is er een premie tot 1500 euro.In dit artikel leggen we alles uit wat u moet weten over de verschillende subsidies en premies voor de installatie van zonnepalenen in België.Bron : Prime Panneau Solaire Belgique : montants par région [2022] (guide-renovation.be)

Zonnepanelen in de winter

Aangezien fotovoltaïsche modules afhankelijk zijn van zonne-energie, is de vraag in België gerechtvaardigd of zonnepanelen in de winter nog wel goed presteren.Ten eerste zijn er in de winter zonnige dagen en bewolkte dagen, net als in de zomer.Afhankelijk van het type zonnepanelen zullen hun prestaties op bewolkte dagen niet dezelfde zijn. Een polykristallijn of monokristallijn zonnepaneel presteert beter bij blootstelling aan direct zonlicht. Een amorf fotovoltaïsch paneel daarentegen kan alleen functioneren wanneer het wordt blootgesteld aan diffuse zonnestraling. Ze zullen echter allemaal goed presteren op bewolkte winterdagen, omdat het licht dat door de wolkenlaag komt voldoende is om elektriciteit te produceren.Op zonnige winterdagen presteren mono- en polykristallijne fotovoltaïsche modules zeer goed. Ze werken het best bij niet te hoge temperaturen. Amorfe panelen doen het ook goed op zonnige dagen.Anderzijds is het zo dat, aangezien de dagen in de winter korter zijn, de duur van de elektriciteitsproductie over een dag korter is en uw panelen dus in totaal minder produceren.

Een offerte aanvragen

Contacteer onsVraag een offerte aan, reactie binnen 24 uur

Vraag een offerte aan, reactie binnen 24 uur